Zwaarder, naarmate je ouder wordt

Een man van middelbare leeftijd (40-59 jaar) woog in 1960 gemiddeld 73 kg en 50 jaar later maar liefst 89 kg. Opvallend genoeg is de gerapporteerde energie-inname in die periode niet gestegen, maar juist gedaald (van 3070 kcal naar 2581 kcal per dag)

Het is steeds moeilijker om op gewicht te blijven naarmate je ouder wordt. Dit heeft verschillende oorzaken:

  • Je stofwisseling vertraagt. De energie die je krijgt met eten verbrandt minder snel en sla je sneller op als vet
  • Je spiermassa neemt af. Spieren verbruiken meer energie dan vet, dus met minder spieren in je lijf houd je meer calorieën over. Daarnaast zijn spieren nodig om goed te kunnen blijven bewegen
  • We bewegen minder naarmate we ouder worden. Hierdoor verbruik je minder energie.

Dit zorgt er voor dat je met minder energie toe kunt. Pas je je voedingsgewoontes hier niet op aan, dan zal je gewicht toenemen. Helaas zorgen al deze veranderingen er ook voor dat afvallen minder makkelijk gaat. VITAE Sport heeft een gezondheidsprogramma ontwikkelt onder de naam REShape.


Het unieke van REShape is dat de focus op training én voeding op lange termijn ligt. In tegenstelling tot afslankprogramma’s staat bij REShape de voedingsmethode ten dienste van het trainingsprogramma. Het REShape programma duurt 4 weken en is te volgen onder begeleiding van een persoonlijke trainer van VITAE Sport. Hiervoor doen we een intake en ondersteunen je met een gericht bewegingsprogramma thuis met opvolging tijdens onze (fitness of zaal) lessen. Ook maakt een voedingsprogramma gebaseerd op “de Voedselzandloper” (kijk ook op http://www.voedselzandloper.com/) onderdeel uit van REShape met elke week een meetmoment om de voortgang vast te stellen.   Door deze gerichte benadering zal uiteindelijk vetverbranding gaan optreden, waardoor ook overtollige kilo’s verdwijnen. Een algemene voedings -en bewegingsapp op je telefoon of tablet kan je ondersteunen bij het dagelijks bijhouden van calorie gebruik en inname, de resultaten kunnen dan online worden gevolgd. Met deze combinatie van regelmatig bewegen , een gericht eet programma (geen dieet!) en vooral discipline van de deelnemer kunnen we resultaat garanderen. Wij hebben al jaren ervaring met dit programma en hebben hier zonder uitzondering successen mee geboekt. Wij geloven in een goede, continue begeleiding waar duidelijke beweegprogramma’s onderdeel van zijn en de meetpunten (kg, vet %) uiteindelijk het succes bepalen.


Voorwaarden van het REShape programma

De kosten voor het gehele programma zijn  €155,= voor Vitae leden en € 200,= voor niet leden. Hiervoor krijg je:

  • Intake, bepaling uitgangspunten en doelen
  • Regelmatig meting om voortgang te bepalen
  • In ieder geval 2 x per week 1 uur gerichte training, in sommige weken zelfs 4 x per week
  • Duidelijke voedingsadvies per dag en per eetmoment
  • Gericht dagelijks bewegingsadvies
  • Middelen om het programma goed uit te voeren
  • Outtake met resultaten en programma ” Keep the REShape”

Meer informatie ?

Reshape

REShape is een exclusief programma dat uitsluitend gevolgd kan worden bij VITAE Sport. Ben je onlangs wat kilo’s aangekomen of denk je er al langer over om iets aan je gezondheid en gewicht te doen? Ken je iemand die wellicht geïnteresseerd is in REShape ? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie.

Het REShape programma is te boeken door een email te sturen naar
info@vitaesport.nl of door contact op te nemen met Wietse : 06-2609 2767