De mensen achter Vitae Sport

Vitae sport is opgericht door docenten Lichamelijke Opvoeding (LO) die meer wilden bieden dan alleen kinderen lesgeven. Zij vormen een belangrijke basis voor de trainingen van buurtbewoners, ouders van leerlingen en collega’s. LO docenten staan bekend als actief, sociaal, positief, behulpzaam en bekwaam. Dat is wat Vitae Sport en wij als team willen uitstralen.

Het Vitae Team

Floris
trainer


In mijn laatste jaar van de ALO opleiding volgde ik naast mijn onderwijsstage ook een minorstage in een paramedisch centrum. Daar werkte ik in samenwerking met fysiotherapeuten aan revalidatietrajecten van volwassenen en ouderen. Na het afronden van de ALO ben ik gestart als docent LO in het middelbare onderwijs en dat doe ik nu nog steeds (sinds twee jaar op het Gerrit van der Veen college). Daarnaast verzorg ik de fitness lessen aan de Vitae Sporters op de dinsdagavonden. Vooral de afwisseling tussen werken met jongeren en ouderen bevalt me ontzettend goed. Ongeacht de leeftijd draag ik graag een steentje bij aan iemands gezonde(re) levensstijl. Naast m’n werk ben ik fanatiek voetballer (bij SCP’22 in Badhoevedorp) en hou ik er ook van om een balletje te slaan (tennis, padel).

Wiwit
Pilates


Wiwit is meer dan 15 jaar geleden als student in een sportschool met Pilates in aanraking gekomen. Meteen na de eerste les merkte ze dat ze spierpijn voelde op plekken waar ze die nooit eerder had gevoeld en dat maakte haar nieuwsgierig. Ze bleef terugkeren, leerde steeds efficiënter bewegen, RSI- en rugklachten verdwenen, en uiteindelijk besloot ze na een carrière als veldbioloog zich als Pilates instructeur te certificeren, eerst voor op de mat en daarna voor apparatuur. Naast Pilates instructeur is ‘Wiwit biologie docent

Ester
Pilates/Yoga


Ester heeft een ALO achtergrond. Momenteel combineert zij haar werk in de ontwerpwereld met haar passie voor Pilates en Yoga.“Het fascinerende aan dit vak is dat aan de manier waarop je beweegt in Yoga en Pilates, je de reflectie in je lichaam kunt zien van wat er op dit moment afspeelt in je dagelijks leven. Inzicht te verkrijgen in en de uitdaging aan te gaan om je beter in je vel te voelen, ook als je van de mat afstapt… Bewuster worden.”
Beschrijving lessen Pilates en Yoga:
Les 1 van 17.45 – 18.45 en Les 2 van 18.45 – 19.45
Pilates is een dynamische vorm van een reeks oefeningen op het ritme van je ademhaling. De houdingen volgen elkaar op door een combinatie van adem en beweging. Hierdoor maak je spanningen en energie vrij. Pilates en Yoga hebben heel wat overeenkomsten, maar bij Pilates ligt de nadruk op het stabiliseren van je bekken en je romp. We letten goed op je uitlijning, balans, en het trainen van de juiste spieren. De beheersing van het buikgebied, “je Core” is van cruciaal belang bij Pilates.

Sebas
Trainer


Sebas volgde een ALO opleiding. Sport is mijn passie. Ik werk als LO docent op het Fons Vitae.

Ik geef graag les en vind vooral Vitae Sport erg leuk. Hiernaast ben ik gepassioneerd cliff diver.

Hilt
Yoga/Pilates


Hilt werkt al 25 jaar professioneel als actrice en performer.
Zij heeft zich verdiept in pilates om bewuster te leren omgaan met haar lichaam.
Pilates is daarvoor een ideale methode omdat het je leert communiceren met je lijf en energiebalans.
Ze ontdekte dat het een grote steun werd in het dagelijkse leven.
Als je eenmaal begint met pilates blijf je je verdiepen in je lichaam. Zij geeft deze kennis graag door aan anderen.

Loes
Trainer


Loes heeft na de ALO haar studie Psychologie afgerond. Hiernaast is zij lerares LO, in het verleden ook op het Fons Vitae Lyceum.

Zij geeft op maandagavond fitnesslessen bij Vitae Sport

 

Wietse
Oprichter-trainer


Wietse is oprichter maar ook actief trainer van Vitae Sport op maandag (in Amsterdam) met het door hem ontwikkelde Multiskill Fit programma. Ook begeleidt hij de REShape activiteit en is andere dagen van de week ook veelvuldig actief op Het Vitae honk. Onder meer met Knotsbal een door hem ontwikkeld spel wat op donderdagavond wordt gespeeld. Hij is docent LO op het Fons Vitae en sportfanaat