De mensen achter Vitae Sport

Vitae sport is opgericht door docenten Lichamelijke Opvoeding (LO) die meer wilden bieden dan alleen kinderen lesgeven. Zij vormen een belangrijke basis voor de trainingen van buurtbewoners, ouders van leerlingen en collega’s. LO docenten staan bekend als actief, sociaal, positief, behulpzaam en bekwaam. Dat is wat Vitae Sport en wij als team willen uitstralen.

Het Vitae Team

Josta
Pilates


Vanaf jongs af aan is Josta al bezig met beweging. Na een turncarrière studeerde ze af aan de Dans Academie in Amsterdam. Tijdens haar danscarriere voelde ze altijd al een diepe verbinding tussen aanraking en welzijn. Vooral het samen dansen heeft haar laten zien hoe het fysiek mensen op een energetisch niveau kan verbinden, wat heeft geleid tot haar beslissing om verschillende yoga en massage technieken te bestuderen. Shiatsu, Pilates, Thai massage, Yoga en Do-In. Na de geboorte van haar dochter stopte ze al haar fysieke activiteiten. Hoewel ze deze tijd heerlijk vond, betekende dit wel dat ze moest wennen aan een heel ander lichaam en niet meer kon vertrouwen op haar jarenlange training. Tijdens haar worsteling met een hernia in de onderrug plus het herstel van een zwaardere bevalling dan verwacht, begrijpt ze nog meer dat de beste aanpak om de gezondheid te behouden preventie is in plaats van repareren. Dit inspireert haar om manieren te vinden om de verschillende disciplines waar ze van houdt te combineren en te delen, met als doel het lichaamsbewustzijn te vergroten en lichaam en geest zo gelukkig mogelijk te houden

Josta geeft pilates lessen bij Vitaesport op dinsdagavond

Ester
Pilates


Ester heeft een ALO achtergrond. Momenteel combineert zij haar werk in de ontwerpwereld met haar passie voor Pilates en Yoga.
“Het fascinerende aan dit vak is dat aan de manier waarop je beweegt in Yoga en Pilates, je de reflectie in je lichaam kunt zien van wat er op dit moment afspeelt in je dagelijks leven. Inzicht te verkrijgen in en de uitdaging aan te gaan om je beter in je vel te voelen, ook als je van de mat afstapt… Bewuster worden.”
Beschrijving lessen Pilates en Yoga:
Les 1 van 17.45 – 18.45 en Les 2 van 18.45 – 19.45
Pilates is een dynamische vorm van een reeks oefeningen op het ritme van je ademhaling. De houdingen volgen elkaar op door een combinatie van adem en beweging. Hierdoor maak je spanningen en energie vrij. Pilates en Yoga hebben heel wat overeenkomsten, maar bij Pilates ligt de nadruk op het stabiliseren van je bekken en je romp. We letten goed op je uitlijning, balans, en het trainen van de juiste spieren. De beheersing van het buikgebied, “je Core” is van cruciaal belang bij Pilates.

Sebas
Trainer


Sport is mijn passie. Ik werk als LO docent op het Basis -en Middelbaar Onderwijs (ook op het Fons Vitae)

Ik geef graag les en vind vooral Vitae Sport erg leuk.

Naast de lessen die ik hier op woensdag, geef ik elders ook nog lessen aan 20+ ers.

Hilt
Pilates


Hilt werkt al 25 jaar professioneel als actrice en performer.
Zij heeft zich verdiept in pilates om bewuster te leren omgaan met haar lichaam.
Pilates is daarvoor een ideale methode omdat het je leert communiceren met je lijf en energiebalans.
Ze ontdekte dat het een grote steun werd in het dagelijkse leven.
Als je eenmaal begint met pilates blijf je je verdiepen in je lichaam. Zij geeft deze kennis graag door aan anderen.

Loes
Trainer

loes


Loes heeft na de ALO haar studie Psychologie afgerond. Hiernaast is zij lerares LO, in het verleden ook op het Fons Vitae Lyceum.

Zij geeft op maandagavond fitnesslessen bij Vitae Sport

 

Wietse
Oprichter-trainer

wietse


Wietse is oprichter maar ook actief trainer van Vitae Sport op maandag (in Amsterdam) en donderdag (in Amstelveen) met het door hem ontwikkelde Multiskill Fit programma

Hij is docent LO op het Fons Vitae en sportfanaat