Tijdens deze moeilijke contactloze periode, heeft Wietse de stoute online schoenen aangetrokken en neemt ons mee in verschillende work-outs van 30 minuten. Deze gaan volgens een vast schema zorgen voor continue fitheid en daarmee wellicht ons afscheid van Corona.
Trek dus je sportkleding aan en zoek een rustige plek in huis (of buiten) op, zet je computer aan op maximaal volume en volg de instructies en het schema. We beginnen altijd met een warming up, zet het geluid vol en volg de instructie op je computer. De warming up duurt ongeveer 7 minuten en kan zwaar zijn, neem dan wat extra rust, maar maak het wel af.

Warming up altijd doen als start

Na de warming up maken we de spieren verder los met stretch oefeningen op de plaats waarbij alle spiergroepen een beurt krijgen

Stretching circa 10 minuten

Nu volgt het echte werk met de eerste krachtserie van 6 oefeningen, deze doen we 2 keer achter elkaar. Bij elke oefening staat in het schema hoe vaak je deze moet/kan doen. Doe vooral de eerste keer rustig zodat je kunt bepalen waar je grenzen liggen. En bouw het gedurende de week op. Succes

Krachtserie 1 ongeveer 10 minuten
SpierenOefeningAantal
ArmenStofzuigen5 x
BuikBoven Buik10 x
BenenSquads15 x
ArmenTricep Dips10 x
CorePlanken30 sec
ConditieBeenwissel 30 x
Dit is de tweede (week) krachtserie die je in de week volgend op de eerste moet doen. Hieronder weer de oefening met het aantal keren dat je deze uitvoert (en dat twee keer)
SpierenOefeningAantal
ArmenPush ups10 x
BuikSit ups16 x
BenenLunges20 x
ArmenPull Ups (5kg)10 x
CoreSuperman16 x
ConditieTouwtje springen40 x
Een alternatieve warming up als start van de hele sessie
3e krachtserie
4e krachtserie