Vitae Knotsbal is een nieuwe sport in ons assortiment van Vitae Sport. Deze sport is begonnen als grap, maar door de intensiteit, speelsheid en het heerlijke ontladende gevoel van een goed geraakte bal, heeft dit spel serieuze vormen aangenomen van een echte sport.

Vitae Knotsbal wordt gespeeld in teams van 4 spelers (eventueel 1 wissel) en elke deelnemer heeft een knots. Dit is een stok met een schuimrubberen kop, waarmee je de bal in het doel probeert te slaan van je tegenstander. Het spel wordt gespeeld in een gymzaal met een afmeting van ongeveer 20 bij 12 meter. Aan weerzijde staan doeltjes van 2 meter breed en 1,20 meter hoog. Het team met de meest gescoorde doelpunten heeft gewonnen.

De bal mag niet opzettelijk met de hand of voet gespeeld worden, maar als de bal er tijdens het spel tegenaan komt, gaat het spel gewoon door. De keeper mag wel de bal met de hand of voet stoppen, maar niet weg slaan of schieten.

Anders dan gewoon knotsbal spelen we bij Vitae Knotsbal met een zachte bal die stuitert, waardoor het spel veel door de lucht gespeeld wordt. Het plafond en de muren mogen allemaal gebruikt worden. Er is geen lichamelijk contact en door de zachte bal en de schuimrubberen knotsen zijn er bij dit spel nauwelijks of geen blessures.

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er een set gespeeld van 5 doelpunten, best of 9 (bij 2 teams) of 2 doelpunten, best of 3 (bij 3 of meer teams). Bij 3 of meer teams wordt er maximaal 8 minuten gespeeld. Het team met de meest gewonnen sets is de winnaar!

Je bent van harte welkom om een keer mee te doen met deze nieuwe fantastische sport van Vitae Sport. Meedoen kost €7,50 per keer of €65,- voor 10 keer. We kunnen maximaal 15 deelnemers inschrijven per keer, dus wees er snel bij! Je kunt je via deze link inschrijven.

Je kunt je ook opgeven via Onefit.

Je kunt je ook als groep (team) opgeven op afspraak, stuur hiervoor een mail naar info@vitaesport.nl (kosten €65,- voor 10 personen; €95,- voor 15 personen)