Bewegingsplan Vitae Sport®

 Een gezondheidsconcept voor de 40plusser

Vitae Sport is begonnen met conditielessen s’avonds aan te bieden in de gymzaal van het Fons Vitae Lyceum. In eerste instantie waren het maar 2 lessen, maar toen er in 2004 fitnessapparatuur werd geïnstalleerd voor de docenten van de school, zijn de lessen flink uitgebreid.

Het idee was toen al om lessen te geven aan ouders van leerlingen, aan docenten van de school en natuurlijk de buurtbewoners om de sociale cohesie van de buurt met de school te versterken.

De keuze voor volwassenen van 40+ komt uit het gedachtegoed dat iedereen na zijn 40e begint af te takelen in zijn fysieke vermogen. Om dit proces tot stilstand te brengen, maar ook om dit te kunnen verbeteren is alleen onderhoud van het lichaam nodig. Regelmatig bewegen is noodzakelijk of je het nu leuk vindt of niet.

Daarnaast is bewegen met gelijk gestemden een stuk prettiger, dan in een reguliere sportschool je te vergapen aan krachtpatsers of zo gehete fitgirls.

We zijn vandaag te dag dan ook ontzettend blij en trots, dat we al jarenlang trainingen kunnen geven aan een trouw ledenbestand.

Wat doen we bij Vitae Sport?
Bij Vitae Sport maken we gebruik van de schoolfaciliteiten. De school heeft inmiddels 3 prachtige gymzalen en een fitnessruimte. In de gymzalen bieden we pilates, Hatha yoga, Yin yoga, MultiSkill Fit (MSF) en VrouwenPower (beide Vitae conditietraining) aan en in de fitnessruimte hebben we cardiotraining en circuit fitness. (zie trainingen)

Sinds 2022 is het ook mogelijk om Vitae Knotsbal te spelen. Een nieuwe sport met een heel eigen karakter.

Docenten en trainers
Een sleutelrol is weggelegd voor onze docenten Lichamelijke Opvoeding (LO) Naast hun reguliere lessen op school, zijn zij de trainers van de lessen van onze leden.

Vitae Sport heeft ervoor gekozen 4 avonden in de week open te zijn. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag avond. Er worden gemiddeld 4-5 lessen per avond gegeven. (zie programma)

 Waarom kiezen voor Vitae Sport?
Kenmerkend voor Vitae Sport is dat we werken met vaste groepen, op vaste uren met eigen trainers. Dit stimuleert de regelmatige opkomst en lange lidmaatschappen. Onze activiteiten zijn afgestemd op mannen en vrouwen van 40 jaar en ouder. Door de homogeniteit van de groepen ontstaat er een ontspannen sfeer en voelt men zich op zijn gemak. Onze groepen worden vaak vriendengroepen en geven daarom een echt clubgevoel.

Bij Vitae Sport komen mensen die weten dat beweging belangrijk voor hun gezondheid is, en dit graag in een omgeving met gelijken willen uitoefenen.

Kort op een rij waarom Vitae Sport:

  • Vitae Sport werkt met vaste groepen op vaste uren, om de regelmaat van de training te bevorderen. Een vaste dag met een vast uur werkt beter dan onbeperkt fitnessen.
  • Afspraken worden om de trainingstijd heen gemaakt i.p.v. dat er getraind gaat worden om de afspraken die gemaakt zijn. Als mensen zonder opgave van reden twee keer niet zijn geweest, wordt er indien gewenst, gebeld voor toelichting.
  • Omdat de ruimte beperkt is, kunnen er maar een beperkt aantal mensen trainen. De kleine vaste groepen (max. 12 mannen en/of vrouwen) leren elkaar goed kennen waardoor er een cohesie ontstaat, die zorgt voor continuïteit en extra motivatie het programma te blijven volgen.
  • Doordat de groepen klein zijn is de begeleiding persoonlijk en intensief. Er zijn trainingen op maat en veel aandacht voor persoonlijke bewegingswensen.
  • Ouders geven aan het leuk te vinden om les te krijgen van een docent van hun kind. Ze krijgen een beter inzicht hoe hun kind is op school en kunnen eventueel advies vragen over sport of bewegingsmogelijkheden van hun kind.
  • Doordat de locatie in de buurt is, is afstand nooit een excuus om niet te gaan, hoe slecht het weer ook is!
  • De prijs is laag vergeleken met andere sportscholen. Omdat de kosten van de faciliteiten lager zijn dan van een regulier sportschool, is het abonnement automatisch ook lager. Hoewel er steeds meer goedkopere sportscholen komen, kan niemand zoveel kwaliteit leveren voor zo’n gunstige prijs

 

  • Zaal trainingen