Multiskill Fit/Vrouwenpower (MSF)

MSF Is een training voor mensen boven de 40 jaar ter optimalisatie van het lichaam in de breedste zin van het woord. Denk aan verbetering en onderhouden van conditie, kracht en lenigheid, maar ook aan behendigheid, evenwicht, reflex, samenwerking, hand-oog coördinatie en alle andere bewegingsvormen die als kind aangeleerd zijn en op latere leeftijd niet of nauwelijks meer worden gebruikt.

Vitae Sport gebruikt gymzalen als trainingslocaties en maakt gebruik van alle toestellen die in een gymzaal aanwezig zijn zoals touwen, ringen, wandrek en kasten. Deze attributen worden ingezet om een zo groot mogelijke variatie aan bewegen aan te bieden. Niet op de manier zoals kinderen les krijgen, maar in een trainingsvorm die volwassenen past.

Met Multiskill fit trainen we in vaste groepen van maximaal 12. Het sociale aspect maakt de lessen niet alleen leuker, maar je leert van elkaar en je verlegt sneller grenzen. Bovendien zorgen de vaste trainingstijden voor regelmaat.

Een belangrijk aspect van Multiskill fit is dat de trainingen veel gericht zijn op armen. In het dagelijks leven worden bij de gemiddelde persoon de armen niet of slecht gebruikt. Het is daarom van belang om veel losmaak oefeningen te doen en de armspieren te trainen. Er is een theorie dat meer kracht en bewegelijkheid in je romp, schouders en armen, mensen een goed gevoel geven. Daar waar onze voorouders in de oertijd een betere verhouding hadden tussen het bewegen van het bovenlichaam en onderlichaam, beweegt de moderne mens alleen nog maar de benen. Multiskill fit zorgt weer voor het terug brengen van deze balans.

In het nieuws komt vaker naar voren dat bewegen een positieve werking heeft op het denkvermogen. Ouderen die veel bewegen zijn mentaal ook fitter. De grote variëteit van de trainingen van Multiskill fit zorgen voor hersenstimulatie en hebben invloed op de achteruitgang van de werking van het brein.

Hieronder vind je oefeningen ingeleid door verklarende filmpjes van Wietse; Volg onderstaand weekschema om de oefeningen thuis op te volgen!

maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdagzaterdagzondag
Niveau 1-2-3maandag
x2
rust+ 20%Niveau 1-2-3-rustdonderdag
x2
rust
WEEK 1ArmenStofzuigen5 xx 2rustStofzuigen5 xrustx 2rust
BuikBoven Buik10-15-20xx 2rustBoven Buik12-18-25xrustx 2rust
BenenSquads10-20-25xx 2rustSquads12-25-30xrustx 2rust
ArmenTricep Dip5-10-15xx 2rustTricep Dip6-12-18xrustx 2rust
CorePlank15-30-45sx 2rustPlank18-36-55srustx 2rust
ConditieBeen Wissel
links+rechts 1x
15-30-45xx 2rustBeen Wissel
links+rechts 1x
18-36-55xrustx 2rust
Oefeningen voor Multiskill Fit
  1. Stofzuiger

2. Boven buik

3. Squads

4. Tricep Dips

5. Plank

6. Beenwissel links/rechts

Multiskill Fit Heren (Manpower)

Deze trainingen zijn opgebouwd in reeksen van lessen waar krachtseries, conditionele oefeningen, circuits, bewegingsbanen en spel elkaar afwisselen. Aan de hand van metingen (intake) wordt er voor ieder een eigen programma gemaakt, zodat iedereen op een eigen niveau kan werken. In de oefenstof komen basis oefeningen voor die ook thuis getraind kunnen worden. Hieronder een voorbeeld van zo’n oefening, waarvan er in de loop van het jaar meer zullen verschijnen.

Ook maken we gebruik van vormen uit de yoga en pilates voor lenigheid en het sterker maken van de interne buikspieren.

Aan het einde van de lessen komen het spel aan bod. Afhankelijk van de groepsgrootte en de intensiteit van de les bieden we een groot arsenaal aan (bal)spelen aan.

Multiskill Fit Dames (Vrouwenpower)

Is gericht is op het fysieke vermogen van vrouwen boven de 40. Deze is iets anders ingericht dan de MSF voor Heren.

In deze lessenreeksen wisselen bodypump, aerobics, conditionele circuits, stretchoefeningen en spellen elkaar af. Ook hier maken we gebruik van vormen uit de yoga en pilates voor lenigheid en het sterker maken van de interne buikspieren.

Met dit brede bewegingsarsenaal wordt gestructureerd gewerkt aan het optimaliseren van het lichaam. Met behulp van kleine testjes kan iedereen op een eigen niveau meedoen en is er geringe kans op blessures.

Multiskill fit is vergelijkbaar met een persoonlijke training, maar heeft het sociale van een groepsactiviteit. U zou het kunnen uitleggen als een bootcamp training in de zaal, maar aangepast aan de doelgroep van Vitae Sport.

De oefenstof  bestaat uit 32 lessen, die gedurende het jaar wekelijks worden gegeven. Om de lessen afwisselend te maken komen er veel verschillende oefeningen maar ook sporten aan bod.

Probeer en u wilt niets anders meer…..


Fit Pact