Zaaltrainingen: Yoga, Pilates en Multiskill Fit

In de gymnastiekzalen worden onze trainingen als groepslessen, Yoga, Pilates en Multiskill Fit gegeven.
Pilates en Yoga worden gegeven voor mannen en vrouwen.
Voor Multiskill Fit  zijn er aparte lessen voor mannen en vrouwen (Vrouwenpower)

In alle lessen geven we een gevarieerd programma, waar met zorg gelet wordt op gezondheid en gewerkt wordt aan conditieverbetering, vetverbranding en krachttoename.

Fitness

Wij hebben de beschikking over een eigen fitnessruimte met professionele cardio-apparatuur en krachttoestellen. De Fitness lessen worden groepsgewijs onder leiding van een trainer gegeven bestaan uit:
* Afslankfitness – oefeningen die gericht zijn op vetverbranding
* Cardiofitness – oefeningen die gericht zijn op conditieverbetering
* Circuitfitness – oefeningen die gericht zijn op het sterker maken van de spieren

shutterstock_113940781

Ons advies

Wanneer u een tijd niet lichamelijk actief bent geweest, is het raadzaam vooraf een bezoek te brengen aan uw huisarts voor een medische keuring. Tijdens de lessen zullen we u zoveel mogelijk op een verantwoorde manier laten bewegen. Vitae Sport is niet verantwoordelijk voor ongelukken of kwalen die zich eventueel voordoen tijdens of na de les. Mocht u last van een blessure hebben, geef dat voor de les aan zodat de trainers daar rekening mee kunnen houden.

Uitleg vetverbranding

Na informatie over zoveel verschillende training methodes is het handig om te weten hoe vetverbranding in het lichaam werkt en hoe deze het beste bereikt kan worden. Iedereen heeft een aangeboren hoeveelheid vet in vorm van vetcellen, wat overigens uiterst nuttig is. Het lichaamsvet vormt onder andere een isolatielaag, een opslagplaats voor vitaminen en het is een reserve energiebron van energie. Er zijn twee manieren om meer lichaamsvet te krijgen. Naast koolhydraten en eiwitten is ook vet een onderdeel van je voeding. Wanneer je eet, krijg je dus ook automatisch vet binnen. Daarnaast slaat het lichaam het overschot aan voeding op als lichaamsvet. Voor een vrouw is de gemiddelde energiebehoefte per dag zo’n 2.000 kilocalorieën en voor de man zo’n 2.500. Wanneer een vrouw op een dag bijvoorbeeld 2.300 kilocalorieën eet, worden hiervan 300 opgeslagen als lichaamsvet. Dit is natuurlijk te voorkomen door meer te gaan bewegen waarbij de extra opgeslagen hoeveelheid energie word verbrand. De koolhydraten uit je voeding worden het snelste verwerkt. Het lichaam zet deze om in glucose en staat het vervolgens op als glycogeen in de lever en spieren, dit is de directe brandstof. De spieren in je lichaam kunnen maar een beperkte hoeveelheid glycogeen opslaan, op deze voorraad kun je ongeveer anderhalf uur recreatief sporten en ongeveer 50 min. intensief. Wanneer de voorraad niet wordt aangevuld en je wel doorgaat met sporten zal je lichaam andere energiebronnen aanspreken. Hier komt ook de term ‘vetverbanden’ vandaan hoewel het eigenlijk gaat om het totale calorieverbruik in verhouding tot de calorie-inname. De term ‘vetverbanden’ klopt dus niet helemaal. Des te intensiever je beweegt, des te meer en sneller je calorieën verbrandt. Daarnaast is krachttraining ook een goede manier om calorieën te verbranden. Bij krachttraining gebeurt dit niet alleen tijdens, maar ook na de training, wanneer het lichaam energie verbruikt om de spieren op te bouwen en te herstellen. Alles waarbij je meer calorieën verbruikt dan inneemt is een goede manier om overtollig lichaamsvet kwijt te raken. De beste methode is om cardiovasculaire training met een hoge intensiteit te combineren met krachttraining.