04
OKT
2013

Voedselzandloper als basis voor een gezond gewicht ?

Posted By :
Comments : 0

Het boek de Voedselzandloper van de Belg Kris Verburgh staat hoog op de bestseller lijsten, zoals dit de afgelopen jaren met meer boeken over voeding/dieet is gebeurd. Sonja Bakker, Dr. Frank zijn personen die iedereen in dit kader kent. Net als het Paleo, South Beach, Atkins, Montignac, vasten dieet etc. etc. zijn dieten gebaseerd op een aangepaste inname van voeding, laag calorisch, hoog eiwit, koolhydraten ook hier weer veel theorie vaak beperkt onderbouwd.
Verburgh schermt met wetenschappelijke onderzoeken, maar doen alle dieten die zichzelf serieus willen nemen dit niet. Immers hierdoor lijkt het dat objectief is vastgesteld dat het beweerde ook door onderzoekers wordt bevestigd, en dat is vaak een basis voor goede recensies en verkopen. Het sportvasten regime heeft door de jaren heen ook getracht hiermee een plaats te verwerven in de afslank wereld, en het moet gezegd dit is aardig gelukt.

Over het algemeen betekent een gezond gewicht echter niet meer dan het aloude principe Last in First out (Lifo), m.a.w. wat gegeten wordt moet ook als brandstof gebruikt worden om het lichaam gaande te houden, en in principe niet gebruikt worden als reserve voorraad (vet) voor slechte tijden. Vetverbranding treedt op door regelmatig trainen, spierkracht te ontwikkelen en voeding zo in te richten dat minder snelle koolhydraten zoals witte rijst/brood, pasta, suiker worden genuttigd en meer langzame zoals fruit en groente. Hierdoor is het verzadigingsgevoel langer en daarmee minder hongergevoel tussendoor. De voedselzandloper is een mooi uitgangspunt hierbij, in combinatie met afgestemde trainingen in onze REShape programma kunnen wij een 4-5 kg gewichtvermindering nastreven.

 

 

 

De Auteur

Reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.